Learning by doing cu Micro Gear

Postat de | 1 aprilie 2016 | Cultura & Educatie

Mai multe surprize!

Cu câteva luni în urmă, un grup de studenți ambițioși și-au propus să aducă o schimbare pentru elevii de liceu și pentru studenți. Astfel, s-a format proiectul MicroGear, un proiect ce vrea să ofere tuturor celor pasionați cursuri de IT sau, mai precis, de microcontrolere. Aceste cursuri nu își propun să urmeze modelul formal al școlilor ci,  să fie mai deschis și mai interactiv, scopul final fiind crearea unui mediu de învățare plăcut și relaxant.

Cursurile vor avea loc în perioada 18-22 aprilie (Săptămâna Altfel) și se vor ține în cadrul Facultății de Informatică UAIC.  Cursanții vor învăța să utilizeze plăcuța de dezvoltare Arduino împreună cu diverse componente auxiliare, cum ar fi plăcile cu LED-uri, ecranele de tip LCD, plăcile multifuncționale și plăcile cu touch capacitiv și, asistați de traineri, vor implementa diverse proiecte electronice. După completarea cursurilor, fiecare cursant va avea ocazia să participe la un concurs prin care își va putea testa cunoștințele dobândite, iar primele trei locuri vor fi premiate. După finalizarea concursului, cursanții vor putea asista la o demonstrație de robotică și printare 3D organizată la Hackerspace.

După cum sugerează și motto-ul lor, „Learning by doing”, cei de la MicroGear vor să demonstreze elevilor și studenților că oricine poate fi un mic inventator.

Pentru informații suplimentare, puteți vizita pagina lor de Facebook sau site-ul lor oficial.

Micro Gear a fost finanțat prin Fondul Științescu, program dezvoltat de Fundația Comunitară Iași și Romanian-American Foundation, în parteneriat cu finanțatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, JCI Iași, RomSoft, Scc Services, Sprocket, TransMed Expert și Xerox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *