Parlamentul Tinerilor Editia a VI-a 2014

Postat de | 20 septembrie 2014 | Cultura & Educatie

Asociaţia Pro Democraţia (APD) în parteneriat cu Camera Deputaţilor și Fundația Hanns Seidel organizează, la Palatul Parlamentului, în perioada 21 – 23 noiembrie 2014, Parlamentul Tinerilor – ediţia a VI-a, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară.
Evenimentul se adresează tinerilor liceeni (majori) şi studenţi cu vârsta de cel mult 25 de ani.
Tinerii care doresc să participe la acest eveniment se pot înscrie prin completarea formularului de înscriere (link: https://docs.google.com/a/apd.ro/forms/d/1qIoYJ6h509MYmS_f9Pmrt3AZbUL1n7i94BfEhWKCVeg/edit), transmiterea CV-ului şi elaborarea unei iniţiative legislative. Documentele vor fi trimise doar în format electronic la adresa de e-mail pt2014@apd.ro până pe 1 noiembrie 2014, ora 23:59.
Selecţia candidaţilor se va face în funcţie de punctajul obţinut pe baza CV-ului şi a unei iniţiative legislative pe care tinerii trebuie să o propună în momentul înscrierii la eveniment, conform Comisiilor Parlamentare ale Camerei Deputaţilor stabilite de organizatori:
·       Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;
·         Comisia pentru mediu și echilibru biologic;
·         Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;
·         Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.
APD va asigura participanţilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura cazarea şi transportul.
În Attachment vei găsi un model pentru redactarea propunerii legislative și a expunerii de motive, respectiv regulile de procedură aplicabile în cadrul Parlamentului Tinerilor și programul evenimentului.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Iuliana Iliescu, Manager proiect, la numărul de telefon 0751 194 718 sau pe email: iuliana.iliescu@apd.ro.
 
P.S.: Dacă cunoști persoane care ar putea fi interesate de acest eveniment nu ezita să le dai de veste. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *