Scoala de vara care pregateste viitori profesionisti de HR are inca o generatie de absolventi!

Postat de | 21 iulie 2016 | Cultura & Educatie

Pentru 19 studenti si masteranzi, vacanta incepe abia de astazi! In ultimele doua saptamani, au participat la Scoala de Vara HR Club Next Generation, un program interactiv de formare, aflat anul acesta la a 10-a editie, si care are ca misiune pregatirea viitoarei generatii de profesionisti in resurse umane. Dupa sesiuni de invatare sustinute de 24 de tutori de la companii precum BRD, Banca Transilvania, Ernst&Young, Ericsson, Orange, PricewaterhouseCoopers, sau PRO TV, participantii au acoperit 7 zone ale HR-ului: recrutare si selectie; formare si dezvoltare; legislatia muncii; compensatii si beneficii; managementul performantei; dezvoltare organizationala; strategie de resurse umane.

Una dintre zile a fost rezervata unei vizite de companie, in care participantii au putut vedea cum o echipa de specialisti in HR, care reprezinta mai putin de 1% din cei peste 15.000 de angajati ai Grupului Renault in Romania, reusesc sa acopere toate functiunile enumerate mai sus. Discutia cu reprezentantii companiei a fost urmata de un tur interesant al Uzinei Dacia din Mioveni.

Participantii au avut sansa sa se foloseasca de un alternate reality game sub forma unui maraton, soft de gamification oferit de Equatorial, in care toate echipele au alergat peste 680 de kilometri si au consumat 25.000 de calorii de-a lungul celor doua saptamani. Pe masura ce au parcurs metrii virtuali, au ars calorii de invatare si au castigat equatoriali (moneda virtuala a jocului), ei au invatat cum sa lucreze eficient intr-o echipa si cum sa asimileze informatia acumulata din prezentari si sesiuni de Q&A. Terminarea cursei a coincis cu prezentarea, in fata unui juriu ad hoc format din profesionisti de HR, a unor solutii la studiul de caz care le-a propus sa vina cu strategii clar descrise care sa aduca o companie canadiana in “Top 50 angajatori” pe parcursul urmatorilor 3 ani!

Membrii celor 5 echipe care au prezentat planurile de actiune au fost rasplatiti pentru munca lor cu manuale de bune practici in HR si un membership de un an in comunitatea HR Club, iar echipa cu cel mai mare punctaj in urma evaluarii juriului, formata din patru membri, a primit si invitatii gratuite la conferinta HR Innovation, care va avea loc pe 3 noiembrie, la Bucuresti – locul de intalnire a peste 500 de profesionisti interesati de resurse umane.

 “Cea de a 10-a generatie a Scolii de Vara HR Club Next Generation a absolvit! Timp de 2 saptamani ne-am bucurat sa avem in Casa HR Club 19 tineri entuziasti, pusi pe invatat (si nu ma refer la tocit aici, ci la multitudinea de intrebari practice si destepte pe care au stiut sa le puna tutorilor) dar si pe distractie J. Atat raspunsurile la provocarile din Marathonul Equatorial, cat si prezentarile din ultima zi ne dau sperante pentru o talentata viitoare generatie de profesionisti in resurse umane. Si cum membrii HR Club s-au inghesuit anul acesta sa recruteze dintre ei (am numarat 8  oportunitati de angajare sau internship), tinerii vor avea sanse sa-si inceapa cariera de HRi foarte repede!  Succes HR Club Next Generation 2016!”

Dana Cavaleru, Director Executiv HR Club

Participantii se declara bucurosi ca au aflat cum este HR-ul dincolo de teorie, ca au reusit sa-si gaseasca modele, sau poate chiar mentori, printre tutori si simt ca acum pot lua mult mai usor decizia de a merge spre o anumita specializare. Vezi galeria si agenda intregului eveniment pe site-ul HR Club.

Plec de la scoala de vara motivata si incantata,  stiind ca exista oameni competenti si extraordinari care fac o diferenta reala in modul in care sunt tratati angajatii la locul de munca si in modul in care este incurajata excelenta si performanta. Am primit mai mult decat m-am asteptat si am cunoscut oameni ambitiosi si minunati, care au aceleasi interese si teluri ca si mine.”

Gratiela Soroceanu, Cluj-Napoca, participant la scoala de vara

Participarea la scoala de vara a fost gratuita, multumita tutorilor – prin timpul acordat acestui program si partenerilor si sponsorilor HR Club:

Parteneri anuali HR Club: Grupul Trend Consult si PeliFilip

Parteneri proiect: BRD Groupe Societe Generale si TenarisSilcotub.

Partener educational: Equatorial

Suporteri eveniment: Macromex, Nestle si Tymbark Maspex

Parteneri media: Campus Bucuresti, Gratuitor, IQool, Portal HR, Re-start.ro, StudentIQ, StudLand, StudPass, Universitatea Alexandru Ioan Cuza si Voluntar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *