Comunicat lansare proiect „Egalitate reala, nu conceptuala!”

Postat de | 24 septembrie 2014 | Evenimente, Stiri

Echipa de implementare a proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!” anunta inceperea inscrierilor pentru urmatoarele cursuri de calificare: Lucrator in comert, Agent curatenie, Manichiurist/pedichiurist, Confectioner, Ingrijitoare copii. Cursurile se vor desfasura incepand cu luna octombrie 2014, in Regiunea Nord-Vest.

Grupul tinta este format din 250 de persoane de sex feminin din Regiunea Nord-Vest.

Cursurile vor avea o durata de 360 de ore din care 120 ore de teorie, 60 de ore modulul practic si 180 de ore practica la locul de munca. Fiecare curs se va finaliza cu certificarea competentelor dobandite de fiecare cursant, prin sustinerea unui examen de absolvire. Certificatul de absolvire este recunoscut de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Din cele 250 de persoane care vor urma cursurile de calificare, 50 vor fi selectate pentru a participa la cursurile de perfectionare pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale.

Persoanele interesate sunt invitate sa completeze formularul de inscriere care se gaseste la adresa http://www.femeiactive.ro/inscriere/

Beneficii:

– Oportunitati de dezvoltare profesionala si cresterea sanselor pentru gasirea unui loc de munca;
– Fiecare persoana care va participa la curs va primi o subventie in valoare de 1440 Lei. Subventia va fi acordata dupa finalizarea cursurilor;
– Posibilitatea de a participa la cursul de perfectionare in domeniul competentelor antreprenoriale.
– Informatii suplimentare cu privire la documentele necesare pentru inscrierea la cursuri se pot obtine de la adresa de e-mail: egalitatereala@jcicluj.ro, la numarul de telefon 0744.861.059 sau la sediul proiectului din Cluj-Napoca, str. Dorobantilor nr.112, ap35.
– Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara: 6. „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie: 6.3. „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, Contract: POSDRU/150/6.3/G/134817.

Despre proiect

Proiectul „Egalitate reala, nu conceptuala” propune un program integrat ce are ca principale directii de actiune urmatoarele: cresterea oportunitatilor de angajare pentru femei; imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes; promovarea antreprenoriatului in randul femeilor; implicarea autoritatilor publice si a altor organizatii relevante (ONG-uri, asociatiilor de IMM-uri, sindicate, patronate) ce tin de egalitatea de sanse si accesul egal al femeilor pe piata muncii; derularea de studii relevante in domeniu.

Activitatile care vor contribui la atingerea obiectivelor proiectului constau in: implementarea unei campanii de informare si constientizare cu privire la principiul egalitatii pe piata muncii; derularea unui program de calificare in meseriile de lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist pentru 250 de femei, cu scopul asigurarii accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale; derularea unui curs de perfectionare in domeniul antreprenoriatului pentru 50 de femei; organizarea a 6 mese rotunde cu reprezentanti ai institutiilor publice si ai societatii civile; realizarea unui 2studiu cu privire la segregarea bazata pe gen existenta pe piata muncii din regiunla nivelul regiunii Nord-Vest si elaborarea unui ghid de promovare a principiului egalitatii de sanse.

Parteneriatul proiectului

Asociatia JCI Active Citizens Cluj este o organizatie  de tineri lideri, antreprenori si profesionisti afiliata retelei mondiale Junior Chamber International ce urmareste crearea de schimbari pozitive si durabile in societate si dinamizarea comunitatii clujene prin actiunile intreprinse in cele 4 arii: business, comunitate, dezvoltare personala si internationalism. Misiunea asociatiei este oferirea tinerilor antreprenori de oportunitati pentru dezvoltarea spiritului intreprinzator si calitatilor de lider, necesare succesului in afaceri si in viata.

Loop Operations este o companie de consultanta integrata pentru proiecte sustenabile, oferind o gama completa de servicii, de la identificarea nevoilor, la dezvoltarea, managementul si promovarea unui proiect. Cele patru componente Loop Operations – Finance, Management, Skills si Communication – se completeaza reciproc, transformand eforturile de dezvoltare ale unui proiect intr-un proces fluid si natural.

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) este o asociatie nonprofit, a carei misiune este de a promova cetatenia activa prin sprijinirea implicarii, civismului si responsabilitatii. Scopul CRCA este promovarea si dezvoltarea cetateniei active, stimularea implicarii active a tuturor entitatilor (cetateni si organizatii), prin crearea de instrumente si programe care sa sprijine dezvoltarea sociala si economica durabila, inteligenta si incluziva a Romaniei.

Institutul Economic Roman este o organizatie neguvernamentala, infiintata pentru a contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene. Organizatia isi propune sa sustina procesului de realizare a coeziunii economice si sociale a Romaniei prin sprijinirea punerii in aplicare a Planului National de Dezvoltarei.

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii este o organizatie neguvernamentala ce are ca scop promovarea conceptelor specifice economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural din Romania, in contextul integrarii in Uniunea Europeana. Organizatia si-a propus sa actioneze ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *