Conferinta de lansare a proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!”

Postat de | 11 iunie 2014 | Evenimente, Stiri

Asociaţia JCI Active Citizens Cluj, în parteneriat cu Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetăţenie Activă, Institutul Economic Român şi Asociaţia pentru Economia Cunoaşterii anunţă lansarea proiectului „Egalitate reală, nu conceptuală”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Cele doua conferinţele de lansare ale proiectului vor avea loc la Cluj-Napoca – Hotel Golden Tulip pe data de 11 iunie (începând cu ora 17:00) şi Oradea – Hotel Continental, pe data 13 iunie (începând cu ora 12:00). In cadrul conferințelor vor fi prezentate obiectivele şi activităţile proiectului ce are ca principal scop soluționarea problemei inegalităţii de șanse și discriminării femeilor pe piața muncii, la nivelul regiunii Nord-Vest. La cele două conferințe sunt aşteptate să participe atât femei – în calitate de public țintă principal, cât şi organizaţii care pot contribui în mod direct la rezolvarea problemei inegalității de gen: autorități publice centrale și locale, ONG-uri, sindicate, patronate, camere de comerț, asociații de IMM-uri și agenți economici.

Despre proiect

Proiectul „Egalitate reală, nu conceptuală” propune un program integrat ce are ca principale direcții de acțiune următoarele: creşterea oportunităţilor de angajare pentru femei; îmbunătățirea accesului egal la ocupare și construire a unei cariere de succes; promovarea antreprenoriatului în rândul femeilor; implicarea autorităților publice (centrale și locale) şi a altor organizaţii relevante (ONG-uri, asociațiilor de IMM-uri, sindicate, patronate, camere de comerț) în probleme ce țin de egalitatea de șanse și accesul egal al femeilor pe piața muncii; derularea de studii relevante în domeniu.

Activitățile care vor contribui la atingerea obiectivelor proiectului constau în: implementarea unei campanii de informare şi conştientizare cu privire la principiul egalităţii pe piaţa muncii; derularea unui program intensiv de calificare în meseriile de lucrător în comerț, confecționer, agent de curățenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist pentru 250 de femei, cu scopul asigurării accesului egal la ocupare și la construirea unei cariere profesionale; derularea unui curs de perfecţionare în domeniul antreprenoriatului pentru 50 de femei; organizarea a 6 mese rotunde cu reprezentanţi ai instituţiilor publice, respectiv ai societăţii civile; realizarea unui studiu cu privire la segregarea bazată pe gen existentă pe piaţa muncii din regiunla nivelul regiunii Nord-Vest și elaborarea unui ghid de promovare a principiului egalităţii de şanse.

Despre parteneri

Asociaţia JCI Active Citizens Cluj este o organizaţie  de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International ce urmăreşte crearea de schimbări pozitive şi durabile în societate şi dinamizarea comunităţii clujene prin acţiunile întreprinse în cele 4 arii: business, comunitate, dezvoltare personală şi internaţionalism. Misiunea asociaţiei este oferirea tinerilor antreprenori de oportunităţi pentru dezvoltarea spiritului întreprinzător şi calităţilor de lider, necesare succesului în afaceri şi în viaţă.

Loop Operations este o companie de consultanţă integrată pentru proiecte sustenabile, oferind o gamă completă de servicii, de la identificarea nevoilor, la dezvoltarea, managementul şi promovarea unui proiect. Cele patru componente Loop Operations – Finance, Management, Skills şi Communication – se completează reciproc, transformând eforturile de dezvoltare ale unui proiect într-un proces fluid şi natural.

Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă (CRCA) este o asociație nonprofit, a cărei misiune este de a promova cetățenia activă prin sprijinirea implicării, civismului și responsabilității. Scopul CRCA este promovarea și dezvoltarea cetățeniei active, stimularea implicării active a tuturor entităților (cetățeni și organizații), prin crearea de instrumente și programe care să sprijine dezvoltarea socială și economică durabilă, inteligentă și incluzivă a României.

Institutul Economic Român este o organizație neguvernamentală, inființată pentru a contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare economică și socială dintre România și celelalte state membre ale Uniunii Europene. Organizația își propune să susţină procesului de realizare a coeziunii economice şi sociale a României prin sprijinirea punerii în aplicare a Planului Naţional de Dezvoltarei.

Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii este o organizație neguvernamentală ce are ca scop promovarea conceptelor specifice economiei cunoașterii în rândul tinerilor din România, pentru susținerea dezvoltării durabile a mediului economic, antreprenorial, social și cultural din România, în contextul integrării în Uniunea Europeană. Organizația și-a propus să acționeze ca o platformă de sprijinire a tinerilor întreprinzători din România care doresc să realizeze proiecte urmărind dezvoltarea economiei și societații românești.

Participarea la conferință este GRATUITĂ, iar ÎNSCRIEREA se poate face online AICI.

Informații suplimentare cu privire la activitățile proiectului se pot obține de la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *