Finalizarea proiectului: „Incurajarea tinerilor pentru participarea la dezvoltarea initiativelor in antreprenoriatul social”

Postat de | 19 decembrie 2013 | Social, Stiri

Asociatia “Initiative Sociale” impreuna cu partenerii transnationali:
·         “Associazione di promozione sociale Joint” – Italia,
·         “Genc Birikim Dernegi” – Turcia,
·         “Stowarzyszenie Future” – Polonia,
·         “The Starry Start of Talents Foundation” – Bulgaria,
anunta  finalizarea proiectului “Incurajarea tinerilor pentru participarea la dezvoltarea initiativelor in antreprenoriatul social”, avand numarul de referinta RO-11-E110-2013-R1.
Acest proiect a fost finantat de catre Comisia Europeana prin programul „Tineret în Actiune”, Actiunea 1.1 – Schimburi de Tineret.
            Echipa a fost formata dintr-un numar de 28 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18-30 ani (inclusiv 6 lideri de grup), din cele 5 tari partenere.
Tinerii au participat timp de 7 zile (exclusiv zilele de calatorie) la diverse activitati de educatie non-formala prin care s-a urmărit:
  • schimbul de experiente
  • invatarea si concentrarea pe activitati concrete pentru a promova antreprenoriatul social
  • generarea de noi idei in domeniul antreprenoriatului social.
Durata proiectului: 01 iunie – 16 decembrie 2013
Durata schimbului de tineret: 21 iulie 2013 – 29 iulie 2013
Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Paulesti,  judetul Prahova
            Obiectivele principale ale acestui schimb de tineret au fost:
·         Cresterea gradului de constientizare a tinerilor privind nevoia de a dezvolta si implementa activitati in domeniul anteprenoriatului social
·         Constientizare asupra posibilitatii de utilizare a produselor antreprenoriatului social in educatia non-formala a tinerilor dezavantajati
In ceea ce priveste rezultatele directe ale acestui proiect putem mentiona ca au fost obtinute rezultate intangibile precum dezvoltarea gradului de constientizare in randul tinerilor privind nevoia de a dezvolta si implementa activitati de antreprenoriat social dar si marirea gradului de constientizare privind posibilitatea de utilizare a produselor de antreprenoriat social in educatia non-formala a tinerilor cu oportunitati reduse.
 De asemenea, au fost obtinute si rezultate directe tangibile, printre acestea putem enumera:
  • planul de activitati dezvoltat de catre tinerii participanti la schimb si implementat de catre organizatia coordonatoare in ziua de 12.10.2013 (Ziua Educatiei Nonformale) in centru social pentru tineri al Fundatiei Filantropice Metropolis din Bucuresti,
  • jucariile construite in timpul activitatilor de schimb,
  • website-ul proiectului: www.youngenterpriseideas.ro
  • brosura proiectului ce trateaza idei ale participantilor la schimb, exemple de bune practici din cele 5 tari participante si noi idei de dezvoltare din domeniul antreprenoriatului social. (aceasta brosura este disponibila acesand sectiunea „Resurse” a website-ului www.youngenterpriseideas.ro
Pentru informatii suplimentare va rugam sa accesati website-ul www.youngenterpriseideas.ro
sau sa ne contactati la urmatoarea adresa de e-mail: initiative.sociale@gmail.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *