Programul “Tineret in Actiune”

Postat de | 12 septembrie 2012 | Stiri

Proiectul “Voluntari pentru Viitor”,
RO-21-016-2012-R1
SEV

SEV este acronimul pentru Serviciul European de Voluntariat, un ”serviciu” care susține voluntariatul transnațional al tinerilor. SEV le permite tinerilor să se implice în stagii de voluntariat în altă țară, decât cea de reședință, pe parcursul a cel mult 12 luni, perioada minimă fiind de două luni. Facilitarea acestor stagii are drept scop promovarea cetățeniei active, întărirea coeziunii sociale între țările membre UE, precum și încurajarea înțelegerii reciproce între tineri.

SEV se identifică cu Acțiunea 2 din programul ”Tineret în Acțiune”, un program al Uniunii Europene ce susține activitățile de învățare nonfoprmală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. În România, programul Tineret în Acțiune este gestionat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare iî domeniul Educației și Formarii Profesionale (ANPCDEFP) și, în mod similar, agenții nationale din alte țări coordonează acest program în fiecare dintre celelalte țări europen.

SEV are la bază un parteneriat între trei actori importanți. Este vorba despre organizația gazdă, organizația de trimitere și voluntarul. Cele două organizații vor fi responsabile de ”experiența SEV” a voluntarului, în sensul că îl vor susține în toate procedurile necesare de pe parcursul stagiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *